ΕΝΑ ΧΟΜΠΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με κάτι ασυνήθιστο στις μέρες μας, για παιδί της ηλικίας μου. Οι περισσότεροι συνομήλικοί μου προτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια, το σερφάρισμα στο ίντερνετ ή, εναλλακτικά, να βγαίνουν βόλτα με τους φίλους τους. Εγώ προτιμώ όμως να ασχολούμαι με… την ιστορία. Περνώ ατέλειωτες ώρες διαβάζοντας ιστορικές πηγές.

Τα τελευταία 3 χρόνια, το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τους βαλκανικούς πολέμους. Το βρίσκω συναρπαστικό να μαθαίνω για γεγονότα που άλλαξαν την ανθρωπότητα, το πώς, πού, πότε και γιατί συνέβησαν. Μάλιστα, διασταυρώνω και πηγές για να είμαι σίγουρος ότι τα στοιχεία που διαβάζω είναι αντικειμενικά. Σχεδόν κάθε μέρα ανακαλύπτω κάτι καινούργιο, που είτε απαντά στις απορίες μου, είτε δημιουργεί νέες. Και αυτό με σπρώχνει να αναζητώ στοιχεία ακόμη περισσότερο!

Ψάχνοντας για τον ρόλο της Λήμνου τον 20ο αιώνα, ανακάλυψα σπάνιες φωτογραφίες, μιας άλλης εποχής… Μερικές, μάλιστα, νομίζεις ότι τραβήχτηκαν από το ίδιο σημείο… Πόσο διαφορετική ήταν η Λήμνος τότε…

Θέα από το κάστρο της Μύρινας
Ο Ρωμέικος Γιαλός
Το χωριό Βάρος

Γιάννης Π.

Αφήστε μια απάντηση