ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΙΗΣΗΣ & STREET ART

Οι μαθητές του τμήματος Β (οικονομίας) το σχολικό έτος 2021 – 2022 εκτέθηκαν μέσω έρευνας με την βοήθεια του διαδικτύου σε πληθώρα αναφορών μέσα σε άρθρα εγχώριου και ξένου Τύπου περί Τέχνης και ρευμάτων τέχνης τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική ξένη γλώσσα. 

Παράλληλα, έκαναν χρήση εφαρμογών τεχνολογίας για την εύρεση και παρουσίαση των ευρημάτων τους και διεκπαιρέωσαν εξ’αποστάσεως συνεντεύξεις με διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Επίσης, οι μαθητές διερεύνησαν τις δυνατότητες της πλατφόρμας του e-twinning στην τάξη, ενώ με την χρήση εφαρμογής artsteps συνθέσανε την πτέρυγα μουσείου και εμπλούτισαν τα εκθέματα επιλογής τους με ηχητικό υλικό ελληνικής νεότερης ποίησης.

Τέλος, οι μαθητές κατόρθωσαν να ενημερωθούν και να εκφράσουν την άποψή τους με σχετική τεκμηρίωση για τις επιλογές έργων Τέχνης που γνώρισαν κυρίως στην μητρική τους γλώσσα. Ταυτόχρονα, οι μαθητές καλλιέργησαν τον σεβασμό και την εκτίμηση λόγου και έκφρασης πέρα από την γενική γνώση σχετικά με ρεύματα Τέχνης για τα οποία ενημερώθηκαν για αυτά στα πλαίσια του προγράμματος. 

Το σχετικό link του μουσείου: https://www.artsteps.com/view/625958c7f22738a79c0f359e?currentUser

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...