Περιβαλλοντικό πρόγραμμα – Green Treasures

Την σχολική χρονιά 2021-2022 μαθητές του Α1 και του Β Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Μύρινας μαζί με τους καθηγητές τους κα. Βαφέα Κατερίνα και κ. Τζιμόπουλο Χρήστο υλοποίησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η ανάδειξη της βιοποικιλότητας της Λήμνου μέσα από την τεχνολογία – Green Treasures»

Στο πρόγραμμα αυτό μελετήσαμε 5 ενδημικά φυτά της Λήμνου (κρίταμο, θυμάρι, συκιά, αγριελιά, αμυγδαλιά) και μέσω app που κατασκεύασε το γυμνασίου Λιβαδοχωριου καταγράφονται οι θέσεις των φυτών αυτών και παρουσιάζονται σε διαδραστικό χάρτη σε ιστοσελίδα που κατασκευάστηκε από τους μαθητές μας.

Οι μαθητές έκαναν έρευνα κ σύνθεση πηγών σε διαδικτυακό κ έντυπο επιστημονικό υλικό, δούλεψαν συνεργατικά σε υπηρεσίες cloud, σχεδίασαν τρισδιάστατα μοντέλα τα οποία και εκτύπωσαν στον 3d εκτυπωτή του σχολείου μας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν ιστοσελίδες.

 Το πρόγραμμα διοργανώθηκε σε συνεργασία με την SCICO και το Open Science Hub Network (OSHub.Network) , το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και υποστηρίχθηκε από την γεωπόνο κ. Δανάη Σφακιανού του οργανισμού Medina και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Πανδώρα Σιφνιώτη από την SCICO για την αμέριστη συμπαράσταση της και την βοήθεια της ώστε να ολοκληρωθεί το project.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...